cbool10, ale ja nie zamierzam podejmować takiej decyzji :satan
Reklamy w Chrome na Windows 8 - żyć się nie da
Zwiń
X
-
Reklamy w Chrome na Windows 8 - żyć się nie da
Cześć ludzie. Pomocy.
Lapek mi padł. Kupiłem nowy ale wszystko z ta "ósemką".
Wszystko ładnie tylko zyc się nie da przez te reklamy. W poprzednim też na Google Chrome ale na Vista było spoko. Ale tu to jakaś masakra. Co nie otworze stronkę to za każdym razem albo raz na 2 max 3 strony z dołu i z prawego dolnego rogu bombardowany jestem ciągłymi pulsującymi (wq%$#**mi strasznie) reklamami - 2 rodzaje. Zasłania to, wali po oczach. Kurwicy mozna dostać. Do tego ma "fałszywe X" i chcąc nimi to zamknąć to się reklama otwiera bo prawdziwy "X" jest obok jasno szary - córka co chwila to omyłkowo otwiera -wiecie o co mi chodzi. Oczywiście te są oprócz "zwykłych" reklam , które zawsze wywalało standardowo ale to po otwarciu np wp czy innego portalu ale po zamknięciu już był spokój dopóki na wp się było. Ale do tego się człowiek przyzwyczaił. Ale to u dołu to woła o pomstę.
Da rade jakoś to ograniczyć/wyłączyć? Poratujcie proszę
-
-
plurpush albo klon (objaw dodatkowy - w wynikach wyszukiwania googla zamiast linków sponsorowanych pojawia się jakiś "odtwarzacz" czy inne g***o we flashu) : http://usunwirusa.pl/plurpush/
arcywkurwiający wynalazek, ostatnio czyściłem jednego kompa z tym czymś
Komentarz
-
-
No to dalej lecimy.
Dziś zrobiłem kolejne podejście, wywaliłem Chrome'a, przejrzałem w panelu śmieci (usunąłem poinstalowane z automatu np webgety, itp) wgrałem nowego Chrome'a ze strony komputerświata, ADB się automatycznie zainstalował. Generalnie bardzo czujnie wszystko negowałem lub akceptowałem żeby znowu śmieci nie "zebrać".
Ale problem kolejny nadal jest.
Mianowicie jak otworze przeglądarkę to po chwili otwierają się zakładki z reklamami. Reklam jako takich na stronach oglądanych już nie ma tylko miejsca są po reklamach i małe odnośniki ale otwierają się dodatkowe zakładki, które nie zasłaniają/nie wyskakują i nie przeszkadzają w oglądaniu tego co akurat mamy na pulpicie ale gdy to zamykamy, jeszcze okazuje się jest kilka zakładek do zamknięcia.
Gdzie problem podpowiedzcie? W ustawieniach chrome'a czy coś gdzieś się poinstalowało znowu ...?
Poza tym z ADB komp na necie muli....nie otwiera "za kliknieciem"
Komentarz
-
-
Wywal chroma i przejdź na operę.
U mnie w lapie zdychał co chwilę i się zawieszał, wywaliłem dziada.
U żony było to samo co u Ciebie z tymi reklamami, co stronę to coś się pojawiało.
Wywaliłem jej chroma i zainstalowałem operę, problem zniknął a przeglądarki podobne.
Byłem fanem chroma bo super chodził, zero zawiechy, zero reklam wszystko git.
Teraz nawet w telefonie z niego nie korzystam bo dostaję białej gorączki jak patrzę na to durne kółko pokazujące ładowanie strony.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Chrome jak Chrome... działa dobrze i postawieniu Adblocka + filtry ładnie sobie radzi. Co do reklam to nie najeżdżaj na przeglądarkę tylko sprawdź co innego jeszcze instalowałeś i jakie śmieci Ci przy okazji do kompa wrzuciło... Adware.. dziwne toolbary itd.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Gość
od jakiegos czasu wciskaja to gowno na kazdym kroku, nie moge otworzyc ani jednej strony zeby nie wysunely sie jakies reklamy itp. rzygac sie chce, usuwam wszystkie bzdety ktore rzuca mi sie w oczy, blokuje reklamy i dalej to samo.
Komentarz
-
Zamieszczone przez alxxxCo do reklam to nie najeżdżaj na przeglądarkę tylko sprawdź co innego jeszcze instalowałeś i jakie śmieci Ci przy okazji do kompa wrzuciło... Adware.. dziwne toolbary itd.
Żeby nie było ściągnięte ze strony google, odznaczone bingi i reszta gówna.
Wywaliłem chroma i nawet już patrzeć na niego nie chcę.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Ja polecam SpyBot'a :
Download Spybot - Search & Destroy version 1.6 from any of the mirrors provided here. Many mirrors are provided to ensure Spybot can always be downloaded.
Wersja 1,6 usuwa naprawdę sporo "śmieci" z naszych systemów.
Zainstalować (bez TeaTimer'a!) -> Uaktualnić -> Zabezpieczyć i na deser wyszukać i zniszczyć
Rewela.
Ma jeden minus :!:
Potrafi nieco zwolnić (do 2s) wyświetlanie stron WWW, ale nie na wszystkich kompach :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
alxxx ma tu rację raczej. To nie problem przeglądarki.
Chyba jak ściągałem Chrome'a z wyglądającej na OK strony to musiałem zassać "śmieci". Albo najnowsza wersja tak ma, nie wiem. Bo wtedy się zaczęło od razu. Po zainstalowaniu ADB jak wyżej - reklamy przygasiło ale otwierają się "pod spodem" zakładki z reklamami - nie przeszkadzają tylko przy zamykaniu masz kilka więcej do zamknięcia. Wczoraj potestowałem Opere, i Firefoxa oprócz Chrome'a. Z początkiem FF wydawał się że będzie bez tego gówna. Ale po pół dnia się poinstalowało coś i jest to samo. Na każdej przeglądarce. Dobrze że teraz te reklamy małe na każdej czytanej stronie już nie wkurzają. Ostatecznie zostawiłem FF, a kompa podrzucę do kumpla żeby mi zerknął co wywalić.
Dzięki wszystkim.
Komentarz
-
-
alxxx
.... my hero!!!!:wink:
Dzięki za linka. Jak pisałem - po przeskanowaniu tym śmiga aż miło i zero reklam czy zakładek z reklamami (oby nie zapeszyć). Na razie kilka godzin i jest OK. A po kilku sekundach wywalało kolejne zakładki wcześniej.
POLECAM i Waldek - jeszcze raz dziękuję. Duża flaszka dla Ciebie kolego
PS.
Odwieszam temat na "bezterminówkę" i jeśli nie masz nic przeciwko podlinkuje ten program od Ciebie. Bo pewnie komuś się przyda.
Chyba, że nie można to daj znać. Wytnę.
AdwCleaner is a free program that searches for and deletes Adware, Toolbars, Potentially Unwanted Programs (PUP), and browser Hijackers from your computer. By using AdwCleaner you can easily remove many of these types of programs for a better user experience on your computer and while browsing the web.
Komentarz
-
-
kuncfot, CCleaner działa na trochę innej zasadzie - jest mniej inwazyjny (co nie znaczy że adwcleaner wysadzi komputer w powietrze :P) dobry do sprzątania śmieci codziennych... pliki tymczasowe, ciasteczka itd.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz